Vlašimnetí rychloměr

Hostingové služby a tvorba www
Odpovědět
Ing. D. Fiala, DiS.
Administrátor
Příspěvky: 644
Registrován: pát 28. bře 2008 20:29:27
Bydliště: Vlašim
Kontaktovat uživatele:

Vlašimnetí rychloměr

Příspěvek od Ing. D. Fiala, DiS. » ned 12. říj 2008 15:13:15

Dobrý den,
v tomto vlákně uvítáme vaše náměty a připoníky k nové službě rychlost.vlasimnet.cz. Děkujeme
Ing. David Fiala, DiS.
Vlašimnet s.r.o.
Jednatel / správce sítě
Certifikace - MTCNA ; MTCTCE ; MTCWE ; MTCRE

e-mail: david.fiala(zavinac)vlasimnet(tecka)cz

VojtaHulice
Příspěvky: 25
Registrován: pát 12. zář 2008 13:49:10

Re: Vlašimnetí rychloměr

Příspěvek od VojtaHulice » ned 12. říj 2008 18:06:04

Dobrý večer,
pěkný nápad s tím speedmetrem, vypadá velice pěkně a asi i dobře měří. ;)

Neal
Příspěvky: 12
Registrován: sob 09. srp 2008 21:26:24

Re: Vlašimnetí rychloměr

Příspěvek od Neal » pon 13. říj 2008 18:35:30

Dobrý večer,

zkusil jsem váš nový speedmeter a mám pár postřehů:

1) i když zašktnu, aby se výsledek uložil do databáze, nestane se tak - v sekci "procházení výsledků" mám stále hlášku, že jsem doposud neprovedl žádné měření (použitý prohlížeč je Opera)

2) rychlost downloadu ve výsledku tohoto měření se diametrálně liší s výsledky ostatních měřičů - zde mi vychází mnohem vyšší (úplně jiné) číslo - mohly byste uvést nějaký konkrétní link (abysme se nedohadovali o tom, že záleží čím a kde stahuju), na kterém se dá poznat, jak je to s rychlostí stahování ve skutečnosti? Například na vlašimnetích stránkách máte někde v sekci FAQ příklad na stažení jistého antivirového programu na sledování takové rychlosti (mimochodem ten link nefunguje)

Jde o to, že měřič mě ukazuje průměrnou rychlost "takovou", ale začnu-li něco stahovat (například antivirový program), stahuju minimálně 10x menší rychlostí...

Ing. D. Fiala, DiS.
Administrátor
Příspěvky: 644
Registrován: pát 28. bře 2008 20:29:27
Bydliště: Vlašim
Kontaktovat uživatele:

Re: Vlašimnetí rychloměr

Příspěvek od Ing. D. Fiala, DiS. » pon 13. říj 2008 19:08:56

Dobrý večer,
děkuji za vaše postřehy, dovolte mi prosím reakci.

1, výsledky měření se standardně ukládají do databáze a vypisují ve výsledkách. Zatržítko právě slouží k tomu, aby se neuložili, máte-li k tomu nějaké důvody. Zřejmě jste toto přehlédl.
2, použitý prohlížeč by neměl mít na měření vliv. Jediné co jsme zjistili, že prohlíčeč FireFox nezvládne hodnoty větší jak 15 MB, jinak vše vycházelo.
3, co se týká vysvětlení rychlostí odkážu Vás sem http://www.vlasimnet.cz/index.php?optio ... &Itemid=45, věřím, že je zde situace dobře popsána.
Ing. David Fiala, DiS.
Vlašimnet s.r.o.
Jednatel / správce sítě
Certifikace - MTCNA ; MTCTCE ; MTCWE ; MTCRE

e-mail: david.fiala(zavinac)vlasimnet(tecka)cz

Neal
Příspěvky: 12
Registrován: sob 09. srp 2008 21:26:24

Re: Vlašimnetí rychloměr

Příspěvek od Neal » pon 13. říj 2008 21:34:49

Máte pravdu, bylo to tím zatržítkem, přehlédl jsem to.

Ing. D. Fiala, DiS.
Administrátor
Příspěvky: 644
Registrován: pát 28. bře 2008 20:29:27
Bydliště: Vlašim
Kontaktovat uživatele:

Re: Vlašimnetí rychloměr

Příspěvek od Ing. D. Fiala, DiS. » úte 14. říj 2008 7:22:11

Dobrý den,
prima, jsem rád, že jste se optal a vše se vyjasnilo. :D
Ing. David Fiala, DiS.
Vlašimnet s.r.o.
Jednatel / správce sítě
Certifikace - MTCNA ; MTCTCE ; MTCWE ; MTCRE

e-mail: david.fiala(zavinac)vlasimnet(tecka)cz

Odpovědět