Nové servery

Hostingové služby a tvorba www
Odpovědět
exel
Příspěvky: 51
Registrován: pon 13. říj 2008 19:31:08

Nové servery

Příspěvek od exel »

Hezký den,
to je zase něco :shock: . Pane Fiala jsem asi hrozný šťoura, ale fakt mně to zajímá. Co jsou zač, na čem běží a tak. Dáte větší foto? Na té na webu není nic poznat :oops:
Díky
Ing. D. Fiala, DiS.
Administrátor
Příspěvky: 716
Registrován: pát 28. bře 2008 20:29:27
Bydliště: Vlašim
Kontaktovat uživatele:

Re: Nové servery

Příspěvek od Ing. D. Fiala, DiS. »

Dobrý den,
opravdu jsem jen čekal, jestli na tuto novinku zareagujete a nemýlil jsem se :lol: . Mohu se optat, kde pracujete, že Vás každá technická novinka tak zajímá?

Samozřejmě máme diskuzní fórum zcela svobodné a tak vám odpovím. Servery jsme do profi telehausu (dvojitá klimatizace, dvojí podlaha, dvojí napájení, zálohováné napájení, atd.) umístili hlavně proto, že počet hostingů vzrůstá a jejich náročnost také. Projekt webzde.cz je zatím hostován na serverech ve Vlašimi a využívá naší páteřní konektivitu.
I z důvodu jejího odlehčení provádíme tento přesun, kde budou servery připojeny na páteřní optickou síť Praha - Jihlava - Brno a Jihlava - Znojmo - Hatě. Tato síť je nyní již osazena technologií 10 Gbps. Připojení serverů k této páteři je proveno přes rozhraní 1 Gbps, což zaručuje dostatek kapacity na dlouhou dobu dopředu.

Servery běží pochopitelně na upravené distibuci Linuxu se speciální nadstavbou pro hostingové služby. A jedná se o značkové stroje FUJITSU-SIEMENS PRIMERGY RX100 S5 1U osazené dostatkem paměti i diskového prostoru.

Pár obrázků pro Vás :

Obrázek
Pohled do telehausu

Obrázek
Vyústění HDPE chrániček

Obrázek
Servery z předního pohledu

Obrázek
Servery ze zadní strany - ještě nezapojené

Předpokládám, že pro ilustraci stačí. Pokud byste se ptal, proč je pod servery umístěna UPS, je to tím, že start elektrocentrály v telehouse není okamžitý a je potřeba mít bateriovou zálohu po dobu přepnutí napájení.
Ing. David Fiala, DiS.
Vlašimnet s.r.o.
Jednatel / správce sítě
Certifikace - MTCNA ; MTCTCE ; MTCWE ; MTCRE

e-mail: david.fiala(zavinac)vlasimnet(tecka)cz
exel
Příspěvky: 51
Registrován: pon 13. říj 2008 19:31:08

Re: Nové servery

Příspěvek od exel »

Dobrý den,
díky za informace. Cením si, že tak ochotně odpovídáte. Nebojte, nejsem žádný "špión", jsem student v prváku na ČVUT a rád bych se tomuto oboru věnoval. Tak asi budoucí profesní degradace. Chválím, že fórum tak funguje a je k něčemu. Například úplně směšná mi přijde moderovaná diskuse u Vaší konkurence. Ptal jsem se tam také a odezva žádná.
VojtaHulice
Příspěvky: 25
Registrován: pát 12. zář 2008 13:49:10

Re: Nové servery

Příspěvek od VojtaHulice »

Pěkné, ať slouží.
LK-1
Příspěvky: 1
Registrován: pát 29. kvě 2009 12:25:11

Re: Nové servery

Příspěvek od LK-1 »

Dobrý den, také bych se trochu přidal s dotazem. Čistě jen ze zvědavosti, můžete zveřejnit co je dostatek RAM a HDD kapacity? Do 1U serveru se nedá osadit žádná závratná disková kapacita, nemluvě o předpokladu základní zálohy polem RAID, žádné externí pole nikde vidět není. Děkuji. Jinak telehaus - velmi vhodné řešení, jen tak dál
Ing. D. Fiala, DiS.
Administrátor
Příspěvky: 716
Registrován: pát 28. bře 2008 20:29:27
Bydliště: Vlašim
Kontaktovat uživatele:

Re: Nové servery

Příspěvek od Ing. D. Fiala, DiS. »

Dobrý den,
disková kapacita je 1TB a operační pamět 2 GB v každém stroji. Zálohování je samozřejmě propracováno i s jedním strojem, který je geograficky jinde. Disková kapacita se dá kdykoliv rozšířit výměnou disků a nebo přidáním diskového pole.
Ing. David Fiala, DiS.
Vlašimnet s.r.o.
Jednatel / správce sítě
Certifikace - MTCNA ; MTCTCE ; MTCWE ; MTCRE

e-mail: david.fiala(zavinac)vlasimnet(tecka)cz
Odpovědět