tak jsem se dneska zase jen tak poflakoval po netu a z nudy jsem procházel webovky a nabídky místních bezdrátových poskytovatelů internetu (předesílám, že jsem uživatelem jednoho z nich, ale to v tomto ohledu není důležité,abych uváděl kterého – z mého příspěvku to bude možná pro některé vyplývat jasně, ale zdání klame – mám jen rád čestnost a poctivost). No a čeho jsem si nevšiml… Již po několikáté dochází ke „kopírování“ nápadů jedné společnosti druhou společností.

Jen jako asi nyní nejnovější příklad jsem si všiml následujícího. Firma Vlašimnet již nějakou dobu avizuje plán vybudování své optické sítě, nebrání se diskuzi o tomto a uvádí komplexní náhledy z portálu Mapy.cz na své „zasíťované“ paneláky s jejich označením a plánovaným zapojením těchto domů do své optické sítě apod.. Naproti tomu firma Wifcom do této doby na svých stránkách nic moc podrobného o „svých“ panelácích neuváděla a „najednou“ se inspirovali tímto a mají tam podobný náhled na své „sesíťované“ paneláky – akorát dle mého názoru porušují autorská práva, jelikož tam nikde není uveden zdroj mapy (ale to jen tak mimochodem). A ještě ke všemu si dovolí uvádět zákazníkům nepravdivá tvrzení o tom, že připojení panelových domů či bytovek od nich je realizováno po vysokorychlostních mikrovlnných spojích, jejichž parametry jsou shodné s parametry optických spojů. Co to je za blbost???

Nečekám žádné reakce na toto ani od Vlašimnetu (ačkoliv jsem to uvedl na vašem fóru – nenapadlo mne, kde jinde se k tomuto volně vyjádřit bez „cenzury“) ani od ostatních, jen jsem chtěl upozornit, že se toto děje (bohužel to není ani poprvé a asi bohužel ani naposled). A obdivuji Vlašimnet, že si toto nechají líbit. Ono vždycky něco nového vymyslet a pak to vidět okopírované jinde, asi moc příjemné není… Osobně jsem tedy nezaregistroval, že by Vlašimnet „obšlehl“ něco od Wifcomu...